OBS!

Lördagarna 13:e och 20:e februari kl 13.00 håller museets chef Anna Skoglund offentlig visning av utställningnen 4 X Eriksson.

Konsert på museet söndag den 7 februari kl 18.00
Ylva med vänner-musikalisk buffé på Rackstadmuséet.

Se mer under Aktuellt/Program

OBS!

På grund av ett beklagligt misstag står det i senaste numret av medlemstidningen Tidender fel datum för Ideella Föreningen Rackstadmuseets årsmöte 2016.
Korrekt datum är lördagen den 16 april.

Program/ Musik

Konsert på museet söndag den 7 februari kl 18.00

Ylva med vänner-musikalisk buffé på Rackstadmuséet.

Vecchi

Kan bra musik liknas vid en god måltid?
Varför inte, tycker Ylva Holmstrand som har kommit med idén och valt
både musik och medmusikanter. ” Det är härligt att tillsammans med mina vänner bjuda på min absoluta
favoritmusik” säger Ylva. Som upptakt på den musikaliska menyn står franska sånger av Poulenc, Satie,
Fauré och Debussy. Huvudmenyn är kammarmusik av Brahms, Beethoven, Mozart och Schubert.
Clara Schumann, Sjostakovitj och Strauss står för desserten. Samtliga musiker är välkända för musikintresserade
Arvikabor då de bor i trakten och musicerar i många olika sammanhang.
Ylva Holmstrand piano, Ia Hultén sång, Roland Algesten klarinett och Lisbeth Vecchi violin o viola

Vi önskar ”Bon appétit"

Arrangör: Arvika Konsertförening
Biljetter köps genom föreningen

EuroArt

EuroArt är en förening för museer i Europa som bygger på konstnärskoloniers verksamhet, i första hand kring sekelskiftet 1900, i Europa. Föreningen har ca 250 medlemmar från 33 länder. Rackstadmuseet, Skagen, Barbizon m fl är exempel på sådana museer. Föreningen vill fungera som en mötes- och samverkansplats för medlemsmuseerna.

Pedagogisk verksamhet

verkstad rackstadKonstskaparverkstad Barn & ungdomsateljé

Museets barn- och ungdomsgrupp erbjuder fortlöpande barn och
ungdomar från förskola, fritidshem och skolor skapande verksamhet i museets skaparverkstad. Under vissa perioder erbjuder vi särskilda program, knutna till aktuella teman.

Guidade visningar

guidad visning

Rackstadmuseets Berättar- och skrönakademi erbjuder guidade visningar av museets historiska utställning samt Oppstuhage. Vi tar emot gruppbeställningar och är även öppna för önskemål om visningar med särskilda teman. Visningarna kan även ges på engelska, tyska, franska och spanska. Pris för guidad gruppvisning (ca 30-45 minuter) 450 kr. Under sommarsäsongen ges allmänna visningar i museet och vid Oppstuhage. Detaljerade uppgifter om dagar och tider ges inför ny säsong.

Föredrag om konst, konsthantverk, kultur och samhälle. Museet kan också erbjuda föreläsningar i ämnen som handlar om Arts & Craftsrörelsen, Konst kring sekelskiftet 1900, Konsten i den nya tiden, Konst och konsthantverk m.m. Prisuppgift i samband med förfrågan.

Butiken

Butiken RackstadmuseetI museibutiken finns konsthantverk i glas, keramik, trä, smide och textil från traktens konsthantverkare. Särskilt uppskattade är de keramiska alster som kommer från traktens kunniga keramiker. I Arvikatrakten finns nämligen många keramiker med egna tekniker och uttryck på sin keramik. De levererar keramiska alster, ofta med form och dekor, som är unikt designade för vår butik.

Vår bokhandel är välfylld med litteratur som handlar om konst med anknytning till Rackstadgruppens konstnärer och bygdens kulturhistoria.

Curt Ericssons vackra handskurna spegelramar (se bild nedan t h), Taserudsstaken (se bild nedan t v) är alster med direkt knytning till Rackstadmuseets historia.

I butiken finns också konstkort, servetter och väskor som bär form med anknytning till Rackstadkolonins konstnärer och hantverkare.

För er som söker en present till en födelsedag, examen, bröllop, jul eller annan högtid finns goda möjligheter att hitta det ni behöver.

redbar