Program/ Musik

Datumen är 26 april och 31 maj

affisch soppa april

EuroArt

EuroArt är en förening för museer i Europa som bygger på konstnärskoloniers verksamhet, i första hand kring sekelskiftet 1900, i Europa. Föreningen har ca 250 medlemmar från 33 länder. Rackstadmuseet, Skagen, Barbizon m fl är exempel på sådana museer. Föreningen vill fungera som en mötes- och samverkansplats för medlemsmuseerna.

Pedagogisk verksamhet

verkstad rackstadKonstskaparverkstad Barn & ungdomsateljé

Museets barn- och ungdomsgrupp erbjuder fortlöpande barn och
ungdomar från förskola, fritidshem och skolor skapande verksamhet i museets skaparverkstad. Under vissa perioder erbjuder vi särskilda program, knutna till aktuella teman.

Guidade visningar

guidad visning

Rackstadmuseets Berättar- och skrönakademi erbjuder guidade visningar av museets historiska utställning samt Oppstuhage. Vi tar emot gruppbeställningar och är även öppna för önskemål om visningar med särskilda teman. Visningarna kan även ges på engelska, tyska, franska och spanska. Pris för guidad gruppvisning (ca 30-45 minuter) 450 kr. Under sommarsäsongen ges allmänna visningar i museet och vid Oppstuhage. Detaljerade uppgifter om dagar och tider ges inför ny säsong.

Föredrag om konst, konsthantverk, kultur och samhälle. Museet kan också erbjuda föreläsningar i ämnen som handlar om Arts & Craftsrörelsen, Konst kring sekelskiftet 1900, Konsten i den nya tiden, Konst och konsthantverk m.m. Prisuppgift i samband med förfrågan.

Butiken

Butiken RackstadmuseetI museibutiken finns konsthantverk i glas, keramik, trä, smide och textil från traktens konsthantverkare. Särskilt uppskattade är de keramiska alster som kommer från traktens kunniga keramiker. I Arvikatrakten finns nämligen många keramiker med egna tekniker och uttryck på sin keramik. De levererar keramiska alster, ofta med form och dekor, som är unikt designade för vår butik.

Vår bokhandel är välfylld med litteratur som handlar om konst med anknytning till Rackstadgruppens konstnärer och bygdens kulturhistoria.

Curt Ericssons vackra handskurna spegelramar (se bild nedan t h), Taserudsstaken (se bild nedan t v) är alster med direkt knytning till Rackstadmuseets historia.

I butiken finns också konstkort, servetter och väskor som bär form med anknytning till Rackstadkolonins konstnärer och hantverkare.

För er som söker en present till en födelsedag, examen, bröllop, jul eller annan högtid finns goda möjligheter att hitta det ni behöver.

redbar