Program/ Musik

Sommarens program 2016

Se här för aktuella utställningar

Fredagskaffe kl 10.00

Ingen föranmälan.

Entrépris:

Medlemmar 40 kr

Övriga 60 kr

Kaffe med nybakat 50 kr

Program fredagskaffe

26 augusti

Katherine Löfberg, styrelseordförande Löfbergs

”En värld av kaffe”

christian eriksson museet i park

10 September kl 14.00

Alfred Ekstam - från mjölnarson till konstnär.
En berättelse om Alfreds liv, konst och livslånga hyllning till hembygden.

Lars-olof Björkqvist berättar om mangskogsonen Alfred Ekstam utifrån hans verk i sommarens utställning. En chans att lära känna ett av Rackstadkolonins mindre uppmärksammade konstnärskap och ett unikt livsöde!

EuroArt

EuroArt är en förening för museer i Europa som bygger på konstnärskoloniers verksamhet, i första hand kring sekelskiftet 1900, i Europa. Föreningen har ca 250 medlemmar från 33 länder. Rackstadmuseet, Skagen, Barbizon m fl är exempel på sådana museer. Föreningen vill fungera som en mötes- och samverkansplats för medlemsmuseerna.

Pedagogisk verksamhet

verkstad rackstadKonstskaparverkstad Barn & ungdomsateljé

Museets barn- och ungdomsgrupp erbjuder fortlöpande barn och
ungdomar från förskola, fritidshem och skolor skapande verksamhet i museets skaparverkstad. Under vissa perioder erbjuder vi särskilda program, knutna till aktuella teman.

Guidade visningar

guidad visning

Rackstadmuseet erbjuder guidade visningar av museets historiska utställningar samt Oppstuhage. Vi tar emot gruppbeställningar och är även öppna för önskemål om visningar med särskilda teman. Pris för guidad gruppvisning (ca 30-45 minuter) 450 kr, entréavgift tillkommer. Under sommarsäsongen ges allmänna visningar i museet och vid Oppstuhage. Detaljerade uppgifter om dagar och tider ges inför ny säsong bl. a. här på hemsidan, håll utkik!

Föredrag om konst, konsthantverk, kultur och samhälle. Museet kan också erbjuda föreläsningar i ämnen som handlar om Arts & Craftsrörelsen, Konst kring sekelskiftet 1900, Konsten i den nya tiden, Konst och konsthantverk m.m. Prisuppgift i samband med förfrågan.

Butiken

Butiken RackstadmuseetI museibutiken finns konsthantverk i glas, keramik, trä, smide och textil från traktens konsthantverkare. Särskilt uppskattade är de keramiska alster som kommer från traktens kunniga keramiker. I Arvikatrakten finns nämligen många keramiker med egna tekniker och uttryck på sin keramik. De levererar keramiska alster, ofta med form och dekor, som är unikt designade för vår butik.

Vår bokhandel är välfylld med litteratur som handlar om konst med anknytning till Rackstadgruppens konstnärer och bygdens kulturhistoria.

Curt Ericssons vackra handskurna spegelramar (se bild nedan t h), Taserudsstaken (se bild nedan t v) är alster med direkt knytning till Rackstadmuseets historia.

I butiken finns också konstkort, servetter och väskor som bär form med anknytning till Rackstadkolonins konstnärer och hantverkare.

För er som söker en present till en födelsedag, examen, bröllop, jul eller annan högtid finns goda möjligheter att hitta det ni behöver.

redbar